Etusivu > Uutiset > Sisältö

Steroidit olympialaisissa


( Alen Haon myyntipäällikkö Shenzhen OK Biotech Technology Co., Ltd. (SZOB) )
Anabolisten steroidien käyttö yleisurheilussa oli todennäköisesti alkanut vuoden 1952 olympialaisissa, kuten aiemmin tässä artikkelissa todettiin. Vaikka ei ole kronologisesti oikein, aion lopettaa tämän kappaleen maailman tunnetuimmalla urheilu dopingilla. Tietenkin puhun ihmisestä, jota pidettiin maailman nopeimpana ihmisenä: Ben Johnson. Sen jälkeen, kun se rikkoi maailman sprinttiennätyksen vuoden 1988 Soulin olympialaisissa, hän testasi positiivista Winstrolia (Stanozololia). Jokaiselle, joka ei ole koskaan kuullut hänen valmentajansa kertoa tarinan, Charlie Francis on antanut runsaasti todisteita siitä, että testi on hieman epäluotettavaa (3). Lyhyesti sanottuna Winstrolin hyväksytty lääke-aika tälle ajanjaksolle oli +/- kolme päivää suun kautta ja +/- 14 päivää injektoitavalle. Ben oli käyttänyt yhdistettä 28 päivää ennen kilpailua, ja emoyhdistettä löydettiin edelleen. Tämä on erityisen outoa, koska emoyhdiste kestää vain 45 minuuttia annon jälkeen. Testaajien täytyy siis väittää, että Ben nautti sen juuri ennen varsinaista kilpailua. Sekä hän että hänen valmentaja, herra Francis, kielsivät tämän. Itse asiassa myöhemmin havaittiin, että joku niin laiha kuin Johnson voi olla jopa selvää alle 3 päivää! Jotkut oraaliset steroidit tuolloin ( Anavar tai Oxandrolone ) ei löytynyt edes testeistä tuolloin.

Joten testi on erittäin epäilyttävä, vaikka Ben Johnson on keskeytetty ja riistetty olympiakulta. Hän on todennäköisesti kärsinyt kaikista ihmisistä, jotka ovat saaneet steroideja joko olympialaisissa tai muutoin.

Joten mihin tämä jättää meidät? Urheilumaailmassa on varmasti käytetty steroidien käyttöä, tai ainakin urheilijoilla on ... steroidien käyttö urheilussa on varmasti nähtävissä, mutta ei yhtä yleistä kuin ajatus. Ei ole ongelma, että se tehdään usein, eikä se ole ongelma, joka on helppo määritellä tai asettaa numero. Tilastollisesti se on hyvin vaikeasti havaittavissa oleva aihe, ja lähteet usein esittävät ristiriitaisia tietoja. Mutta yksi asia on totta, tilastoista, kongressin kuulemisista tai syyllisyyden tunnustamisesta riippumatta. Vaikka jotkut urheilijat edelleen kilpailevat pelin rakkaudesta, arvostus usein seuraa menestystä. Ja tänään, aivan kuten kaksi vuosituhatta sitten, urheilijat ovat usein mahdollisuus kilpailla sekä arvovaltaa että rahaa. Ja siksi he etsivät suorituskyvyn parantajia muinaisissa olympiakisoissa, ja siksi urheilijat käyttävät steroideja urheilussa tänään.

Steroidit urheilussa Viitteet:
Wm. Blake Tyrrell, "Haju haju: kreikkalainen yleisurheilu, olympialaiset ja kulttuuri", Bolchazy-Carducci Publishers, Wauconda. 2004.
"Urheilijoiden hormonaalinen doping ja androgenisaatio:" Franke et. ai
Charlie Francis: "Lyhyt huumetori urheilussa"
Charlie Francis "Speed Trap"
JAMA, 16.12.1962, 260 (23): 3441-5.
Am J Dis Child. 1990 Jan; 144 (1): 99 - 103.
J Sch Nurs. 2005 Dec; 21 (6): 333-9.
J Vahvuus Cond Res. 2004 Nov; 18 (4): 908-17.
Tulevaisuuden seuranta [MTF], nd
Journalismi. 5 (1). 51-68, 2004.
Percept Mot -taidot. 1993 Apr; 76 (2): 379 - 83.
(Michigan State University Athleticsin osasto)
J Adolesc Health Care. 1990 toukokuu; 11 (3): 210-4.
(Jalkapalloliiton tilastot)
"Romo Oma elämäni reunalla: Living Dreams and Slaying Dragons" by Bill Romanowski et ai. William Morrow Publishing co. 2005.

Lisätietoja osoitteesta
Sähköposti: alen@ok-biotech.com
amy@ok-biotech.com